Impak Wabak Covid 19 Kepada Industri Kecil Dan Sederhana di Sarawak

Sarawak hari ini mencatatkan rekod bebas Covid 19 selama 8 Hari berturut-turut pada 21 May 2020. Ini disambut baik oleh semua yang mengharapkan agar Sarawak bebas daripada wabak Covid 19 agar boleh menjalankan perniagaan dan kehidupan secara normal seperti biasa.

Antara sektor yang terkesan dengan keadaan semasa ini adalah industri kecil dan sederhana.  di Industry in ramai yang Mengeluh kerana tiada pelanggan seperti selalu. 

Sehinggakan ada rakan saya yang juga pemain industri yang telah menutup kedai dan perniagaan mereka kerana mereka merasakan ini adalah satu fasa yang getir dan sukar dalam kehidupan mereka.

Ada juga rakan-rakan yang masih berjuang dengan kuat.

Mahu ataupun tidak mereka harus menelan segala kos yang terpaksa ditanggung bagi pengusaha yang berjuang ketika ini. Adalah diharapkan agar bantuan yang diberikan oleh kerajaan malaysia dan kerajaan Sarawak khususnya mampu membantu sedikit sebanyak para usahawan. 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram

Ahmad Tamar

Ahmad Tamar merupakan satu brand yang tidak asing lagi. Bila bulan puasa kita dapat dengan iklan Ahmad Tamar berkumandang di radio sebelum masuk waktu berbuka

Read More »

Gigit Rangup Cookies

Gigit Rangup Cookies atau lebih dikenali sebagai GRC merupakan brand yang tidak asing lagi di Sarawak. Bila sebut je GRC terbayang akan kesedapan mengunyah biskut

Read More »

SarawakBlog.Com © All rights reserved 2021

Back to top button
error: Content is protected !!