Selera Aneka Rasa Ramadhan Buffet Di UCSI Hotel Urban Resort & Conventions Kuching

UCSI Hotel Kuching mempersembahkan “Selera Aneka Rasa Ramadhan Buffet” di The Quad Restaurant.

The Quad Restaurant menawarkan 150 tempat duduk bagi pengunjung. Dengan berlatarbelakangkan Sungai Sarawak pastinya pengunjung akan terpesona dengan keindahannya sambil makan di sitok.  

Tahun ini 2019 merupakan tahun ketiga The Quad Restaurant menyambut Ramadan sejak penubuhannya pada Jun 2017.

Dengan bertemakan “Aneka Rasa” , The Quad Restaurant di tingkat 3 tiga di UCSI Hotel “transform” menjadi sebuah bazar yang penuh dengan makanan yang sungguh menarik yang pengunjung boleh nikmati hidangannya.

Tedapat di Goreng-Goreng Stall yang menghidangkan keropok lekor, cucur udang, cucur pisang, mi goreng, murtabak, roti canai, roti jala, roti john, yong tau fu stall dan yang paling menarik ada ABC dan cendol yang kitak urang boleh “custom made” dikpun.

Head chef iaitu Chef Bakhtiar menyatakan bahawa pada Ramadhan kali tok pengunjung juak akan dihidangkan dengan Syawarma Ayam,Nasi Mandy Arab, kambing panggang dan ayam panggang yang dibuat istimewa dengan pelbagai herba dan rempah terpilih.

Hidangan istimewa seperti bubur lambok, bubur pedas dan pelbagai lagi menu seperti ulam ulam seperti sambal kerabu dan salad mampu meningkatkan selera kitak urang. Bubur pedas sitok nang pergh nyaman wooo.

Ramadan tahun 2019 juga lebih bermakna apabila Hotel UCSI menyambut kejayaan mereka yang telah dianugerahkan Sijil Halal dari JAIS pada 16 March 2019.

“Kita berasa bangga dengan pencapaian ini yang membolehkan kami untuk Teroka pasaran halal di mana matlamat Kami adalah untuk memperkenalkan makanan halal kepada pasaran antarabangsa” kata Mr David Liew, Residen Manager Hotel UCSI.

Booking dibuka kepada orang ramai dari hari ini sehingga minggu terakhir Ramadan pada harga yang cukup menarik iaitu cuma RM78 ringgit bagi dewasa untuk booking dan bayar. Walk in RM88 bagi dewasa.

Kanak-kanak berumur 5 hingga 12 tahun & warga emas 55 tahun ke atas menikmati 50% diskaun dengan harga cuma RM39 seorang.

Group dining oleh dapat 20% diskaun dengan minimum booking 30 orang.  

Kitak orang boleh juak polah private function di ballroom dengan confirmation 150 orang di mana ballroom juak boleh memuatkan sehingga 500 orang.

Untuk tempahan dan pertanyaan boleh hubungi USCI Hotel di 082-592 612 / email infokch@ucsihotels.com

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on telegram
Telegram

Ahmad Tamar

Ahmad Tamar merupakan satu brand yang tidak asing lagi. Bila bulan puasa kita dapat dengan iklan Ahmad Tamar berkumandang di radio sebelum masuk waktu berbuka

Read More »

Gigit Rangup Cookies

Gigit Rangup Cookies atau lebih dikenali sebagai GRC merupakan brand yang tidak asing lagi di Sarawak. Bila sebut je GRC terbayang akan kesedapan mengunyah biskut

Read More »

SarawakBlog.Com © All rights reserved 2021

Back to top button
error: Content is protected !!